torsdag 24 januari 2013

Det finaste vi har...

 
 ...är de här små underbaringarna!
 
Lille Olle ler sedan ett par veckor tillbaka och häromdagen lyckades jag fånga det på bild när farmor pratade med honom. För övrigt så äter han fortfarande mycket och ofta vilket gör att han ofta har ont i magen... Kör med Minifom och försöker ge honom mat varannan eller var tredje timme för att låta magen vila lite, men det är svårt att få honom riktigt nöjd. Men förhoppningsvis blir det bättre om ett par veckor, har lite sömn som jag behöver ta igen.. ;-)
 

 
 Maja kämpar på med inskolningen. Det går inte smärtfritt det heller... Igår grät hon jättemycket när jag lämnade henne och idag började hon gråta redan på morgonen när vi pratade om att vi skulle till förskolan. Det gör såklart ont i mammahjärtat, men samtidigt så vet jag att man får kämpa i början innan det släpper. Lite mycket på en gång nu bara... Känns skönt att jag praktiserat en del på dagis och har sett att barnen ofta sluta gråta direkt och så var det ju med Maja också igår. Idag har de inte ringt än, så förhoppningsvis kan jag hämta henne om en timme och att det gått bra även idag.
 

 
Syskonkärleken är stark :-) Man får dock hålla koll på Maja så hon inte kastar sig över honom. Han har inte börjat försvara sig än ;-)
 
 
 Olle i chock efter en av alla pussar...
 

söndag 20 januari 2013

Nu har kameran varit framme igen...


Syrran hjälpte oss i helgen. Uppdraget var att ta ett familjefoto. Hon knäppte av några bilder under ett par minuter. Ungefär så länge som Maja kan sitta stilla. Men vi lyckades få till ett par foton där vi fastnade allihop.

Så håll utkik, om några dagar kanske vi finns med på familjesidorna i lokaltidningarna!

onsdag 16 januari 2013

Förkylningstider

En utslagen liten Olle redan tidigt på nyårsaftonskvällen :-)
 God fortsättning, nu var det länge sen sist, svårt att hinna sätta på datorn när man är hemma med två småttingar... Fantastiskt vackert vinterväder ute idag, snön är tillbaka på marken, det är kallt och solen skiner. Tyvärr sitter jag inne med en rejäl förkylning så jag får nöja mig med att kika ut. Hela familjen blev förkylda efter nyår och sen dess har vi nog inte blivit riktigt friska igen... Maja har börjat sin inskolning och där härjar ju bacillerna överallt. Hoppas bara lilleman håller sig kry! Han har nyst och hostat lite, men än så länge (ta-i-trä) så mår han OK. Vill helst inte ta i honom och vara honom nära, samtidigt är ju amningen det bästa skyddet jag kan ge honom mot alla sjukdomar. 

Och äter gör han. Hela tiden! Sömnen blir därefter :-S Var hos BVC igår på läkarkoll och han gick igenom besiktningen, skönt! Han väger nu drygt 5 kg och har redan 62 i klädstorlek... 

Majas inskolning går framåt, men man märker att det är mycket förändringar i hennes lilla liv. Först en lillebror och nu ska vi lämna henne på förskolan. Hon sover oroligt på nätterna också och tror nog att vi ska överge henne... Nu har vi varit med henne en timme om dagen på förskolan. Nästa vecka ska jag lämna henne 5 timmar om dagen 3 dagar i veckan, är tanken. Men eftersom jag är hemma så kommer vi ta det i hennes takt. Blir det jobbigt så kan jag ju alltid börja med att lämna henne en timme eller två, vi får se hur det går.


Vi bad en av våra nyårsgäster fota oss. Ett omöjligt uppdrag skulle det visa sig och det berodde inte på fotografen utan på motivet (den oorganiserade barnfamiljen!). Den här blev väl mest OK av nästan 10 stycken :-)

Olle gillar att sitta i babysittern korta stunder, då ser han lite mer vad som händer och sker i huset.

Att åka bil har gått bra hittills. Han somnar ofta direkt när vi startar motorn.

I pappas trygga famn...

Olle har redan fått en vän - Mio, som kom på besök häromdagen. Här "gymmar" de lite tillsammans.
Nu är det någon som kallar på mjölk igen, bäst att ge honom det han vill ha :-)