tisdag 27 mars 2012

Fallebo gård

Förra helgen hälsade vi på hos Majas mormor, morfar och moster i Oskarshamn. Vi åkte bland annat ut till Fallebo Gård och hälsade på alla djuren. På bilden överst så hälsar moster på Pelle-hängbukssvin :-)


Maja spanar in i en av hagarna...


...med får. Hon följde efter morfar in i hagen.


Sedan skrämde hon nästan livet ur hönorna när hon började jaga dem... Pappa Andreas lyckades som tur var fånga Maja innan hon fick tag i en höna.


I ett av husen hittade vi en höna med små nykläckta kycklingar.


Tillbaka till bilen fick hon rida på pappas axlar.

måndag 26 mars 2012

Spexaren

Det händer något nytt varje dag i Majas liv. Hon pratar hela tiden, långa meningar, fast på sitt egna lilla språk. Hon hoppar upp i bilstolen på hallgolvet eller klättrar upp i soffan och sätter sig och biter sig i tån...


onsdag 21 mars 2012

På andra sidan häcken...


Idag har jag jobbat mellan kl 8-17 och efter det blev det After Work på Skansen till 18.30. Så jag har inte varit ute i solen på hela dagen... Andreas har slitit han också, fast på tomten här hemma. Vi fick hjälp av Andreas snälla mor och far. Andreas far hjälpte till och körde minigrävare och Maja fick leka med farmor hela dagen. Nu är det fullt med diken runt huset, snart är det dags att plantera häck. Vi har kikat runt lite och det lutar åt att vi planterar Vinterliguster längs sidorna där vi inte har stenmur.

Lämna gärna en kommentar om du som läser detta är trädgårdskunnig. Vilken sort ska man välja och vad bör man tänka på när det gäller häckar? Vi letar efter en häck som är lättskött, som tål vind och som gärna är vintergrön.

Andra vårtecken är djuren som börjar visa sig igen... Jag har en padda på mitt samvete, körde över en idag ute på stora vägen och Andreas höll på att kliva på en stor huggorm som solade sig vid stenmuren bakom huset...

måndag 19 mars 2012

I helgen var vi i Göteborg och hälsade på Andreas syster med familj, som nyligen utökats med en liten Måns. På lördagen åkte vi ut på Hisingen och besökte Volvomuseet. Ett spännande ställe med allt ifrån golfbanor, segelbåtar, flygplan, lastbilar, bussar och såklart de vanliga bilarna samlade under ett och samma tak.

Maja sov gott i vagnen under nästan hela besöket på museet...


Thea fick "köra" en gammal brandbil...


Lilla familjen Norman :-)


Maja med sin kusin-vitamin Thea.


Släktens färskaste tillskott, fina lille Måns.

Igår hann vi en promenad i vackra Slottsskogen och en god brunch på det här stället innan det var dags att åka tillbaka till ön igen. Snart är det påsk och då träffas vi igen, men då är det vi som är värdar!

tisdag 13 mars 2012

Kan själv


YouTube Video

Maja får i sig mest mat om hon äter själv, trots att det är svårt att träffa rätt ibland... Ett lass mat ner i magen och ett lass ner i stolen :-)

söndag 11 mars 2012

Strutsar

I helgen har vi hunnit med en hel del. I fredagskväll kom min syster Christine, som ville sällskapa med oss hela helgen, och även Andreas mamma på middag. Andreas lagade som vanlig en mycket god trerätters. På lördag kom min gamla kollega Eva på besök med sin familj, sonen i familjen skulle spela en turnering i sporthallen här i Färjestaden. Vi hann med både fika och en långpromenad innan det var dags att säga hej då för den här gången.

Efter det åkte jag och syster en sväng till Kalmar och gjorde misstaget att släppa ut Maja inne på H&M. Det var som att släppa ut en kalv på grönbete, hon sprang runt och drog i kläder och hejade på kunder... Hon ville INTE sätta sig i vagnen mer så inne på Åhlens fick hon springa runt lite till. Den lugna livet är numera passé, från och med nu kommer vi att få jaga... På kvällen tittade vi på Mellofinalen och röstade på Loreen som tog hem tävlingen. Nu hoppas vi på en bra placering i maj!


Idag åkte vi norrut. Andreas ville ladda frysen med lite strutskött. Vi åkte hit och hälsade på hästar, påfåglar och strutsar.


Vi hade med oss lite bröd som vi gav till hästarna, som var gamla travhästar.


Maja tyckte det var spännande att klappa hästarna...


Strutsarna...


Maja försökte springa lika snabbt som strutsarna, hon lyckades nästan...


Maja med sin goa moster som hon fick busa med hela helgen...


En slagen hjälte när vi kom hem.


torsdag 8 mars 2012

Hink och spade

När Maja fyllde ett år så fick hon bland annat hink, spade och kratta i present. I helgen fick hon testa sina nya leksaker i en sandhög ute på tomten. Nappen fick sitta i, så fort munnen var fri så skulle det smakas på sanden...


En koncentrerad liten tjej...


Hon tränade även på att gå med sina stora vinterkängor på fötterna... Lite svårare, men hon tog sig fram fort även med dem på.


Ikväll fick vi veta att våra goda vänner som skulle komma på besök i helgen tyvärr är förkylda och måste ställa in resan... Tråkigt, men det kommer fler helger när vi kan ses framöver.

Maja är inte heller riktigt kry. Natten till idag sov vi nog 5 timmar sammanlagt. Vi fick trösta en Maja som hade svårt att andas pga nästäppa, försökte ge henne nässpray utan framgång eftersom hon slingrade sig som en hal ål... Efter välling och Alvedon somnade hon till slut... Ikväll blev hon sämre igen, men nu har hon somnat och vi håller tummarna att hon sover bättre inatt. Stackars liten. Men ta i trä, vi har varit skonade hittills, hon har inte varit sjuk många dagar under sitt första år.

tisdag 6 mars 2012

Rosen

När jag och min tvillingsyster var små så fick vi alltid en rosa ros var av vår mormor och morfar när vi fyllde år. I år var det Maja som fick en vacker rosa ros av sin mormor och morfar när hon fyllde ett år.


Trots att det är drygt en vecka sedan hon fyllde år så står den fortfarande lika grann och fin i vasen på bordet...


Apropå mormor och morfar så skypade vi nyss och Maja visade som vanligt upp alla sina färdigheter framför skärmen :-)

Nu är det vällingdax. Pappa Andreas är i Kalmar på fotbollskväll och förhoppningsvis är Maja lättsövd så jag får lite egentid senare. Vore trevligt att läsa en tidning i lugn och ro ikväll...

söndag 4 mars 2012

Vem där?

Någon hade roat sig med att gå till soporna och hälla ut lite rester av ett grötpaket på golvet. Den skyldige lämnade spår efter sig. Finns bara en med så små fötter i det här hushållet...


Den skyldige fångad på bild... Med Runsbäcks längsta tunga :-)


Ge mig kameran!


Ej öron, ej öron...


Klappa händerna när du är riktigt glad!

Helgen har som vanligt sprungit förbi... Vädret har varit strålande och det har fotats en del. Fler bilder kommer under veckan. Tyvärr finns det inte lika mycket tid att uppdatera bloggen längre nu när jag (Camilla) har börjat jobba igen... Förra veckan blev det ett par sena kvällar på jobbet och då fanns ingen bloggtid, men i veckan ska jag försöka få till ett par inlägg.

Vasamorgon




När åkarna närmade sig Evertsberg slocknade Maja...



lördag 3 mars 2012

Just nu




På E22 på väg till Haraldsmåla för att hämta älgkött. Maja passar på att vila lite innan kvällen. Ikväll ska jag till Lindsdal på tjejmiddag och Maja ska hänga med grabbarna och bowla :-) Trevlig kväll!