söndag 26 februari 2012

Min dag i bilder

Idag är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag. För ett år sedan dök jag upp i mina föräldrars liv och gjorde det rikare. I morse vaknade jag av att min mamma och pappa kom in på mitt rum och sjöng en sång som jag aldrig hört förut och sedan ropade de HURRA högt flera gånger. De tyckte jag var en duktig tjej för jag hade sovit hela natten i min egen säng. Jag är en stor tjej nu och det måste jag ju bevisa!

På eftermiddagen fixade pappa en finfin tårta till mig. Rosa såklart!


Jag fick ha på mig min fina prinsessklänning. Den har jag fått av min gudfar och hans mamma och pappa. Jag tror den är köpt på en ö som ligger långt bort som heter Malta. Hoppas vi åker dit snart och hälsar på, jag har hört att det är varmare där.

När det ringde på dörren blev jag överraskad och glad när mormor, morfar, moster, farmor och farfar kom på besök. De hade paket med sig och sen sjöng de den där roliga sången igen, samma som mamma och pappa sjöng på morgonen.


Mitt födelsedagståg stod på bordet. Jag tror att vi kommer byta ut siffran till nästa gång jag fyller år för de sa min mamma.


Mamma håller på med den där kameran hela tiden och ibland blir det lite jobbigt, men jag låter henne hålla på för jag vet att hon gillar det så mycket...


När jag är nere på golvet brukar jag springa iväg så hon inte hinner fota mig, men här i stolen får jag snällt sitta och posera...


Pappa gav mig något som hette Festis. Man var tvungen att suga i ett konstigt rör. Det smakade sött och var godare än vatten... Och till det fick jag bulle och tårta, mums!


Sen fick jag öppna paket. Det var lite knepigt, men pappa hjälpte mig.


Spännande! Vad är det som gömmer sig under papperet?


Jag fick en pall med ett pussel. Nu kan jag visst öva på mitt namn.


Min moster hade skrivit ett brev till mig. Alla fick en tår i ögat när hon läste brevet för det var så fint. På min fest i somras, då jag fick mitt namn, så fick alla jag känner skriva ett brev till mig. Nästa år när jag fyller år så kommer jag få ett brev av morfar. Så kommer det hålla på tills jag fyller 21 år. Oj, det är nog långt dit..!


Jag fick hink och spade som jag och pappa ska leka med i sandlådan senare. Och så fick jag ett litet minihus. Jag tror det är till fåglarna. Får se om de vill flytta in.


Sist, men inte minst, fick jag en mask och den skulle visst sitta på huvudet. Alla skrattade jättemycket när jag kikade genom den så jag skrattade också. Mamma kunde nästan inte fota, så mycket skrattade hon.

Jag hade en jätterolig födelsedag och längtar redan till nästa år då jag fyller 2. Tack alla som gratulerat mig idag och tack för alla fina presenter!

Kramar från Maja Norman

torsdag 23 februari 2012

Babyboom

Maja en dag gammal.

På söndag är det ett år sedan vi äntligen fick träffa vår lilla Maja, efter 42 veckors väntan och längtan. Nu laddar vi inför hennes första kalas!
Igår utökades familjen Claeson med en liten pojke, Majas nyaste kusin. Och idag var det dags för kronprinsessan Victoria och hennes Daniel att bli föräldrar för första gången när de fick en liten dotter. Barn är fantastiskt, livets största gåva.

måndag 20 februari 2012

Badflickan

Maja älskar att bada. Om det blir i simhallen eller i badbaljan spelar ingen roll. Och nu när jag inte kan hänga med på babysim längre så brukar jag passa på att sitta bredvid baljan istället. Idag skrattade hon så att hon kiknade när vi sjöng och skojade tillsammans i badrummet. När man säger klappa magen så gör hon det och när man säger klappa kinden så fixar hon det med. Tänk, hon snappar upp något nytt varje dag.


Så fort man tar fram kameran så ska hon ta den... Det är därför många av bilderna blir lite suddiga eller visar en hand eller arm som nästan når fram till linsen...


Den lilla tänkaren...

Ser fram emot sommaren då vi ska plaska i Kalmarsund :-)


fredag 17 februari 2012

TGIF


Idag när jag kom hem från jobbet hittade jag Maja, Andreas och Majas farmor och farfar ute på den inglasade altanen. Ute ligger det fortfarande snö på marken, men solen låg på och värmde upp extrarummet till närmare 20 grader. Härligt! Så det blev en drink och snacks i solen, riktig fredagskänsla! Maja busade med farmor och skrattade gott.


Trädäcket är fortfarande täckt av ett lager snö. Vi har haft snöras från taket även i år, men inte lika stora som förra året.


Maja poserar i farmors sjal.


Sångstund.


Årets första piga på en större piga.

Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen. Se finalen av På spåret. Och jag ska försöka kurera mig från min förkylning...

Trevlig helg!

onsdag 15 februari 2012

tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag

Idag blev jag glatt överraskad när min man och dotter helt plötsligt kom in på banken med rosor, choklad, teckning (Majas första, haha!) och bjöd ut mig på lunch! Andreas hade fått stressa upp till Borgholm eftersom vår ena bil inte startade (batteriet var dött). Men han pusslade om lite i schemat och med hjälp av mina kollegor så lyckades han ändå komma fram i tid. Jag är lyckligt lottad som har en sån romantisk man, som kommer med överraskning efter överraskning..! Allt jag hade att komma med var några kärlekscheckar...

Men å andra sidan så lovar jag bort ganska mycket med dem, som till exempel framtida biobesök och hemlagad romantisk middag :-)


Vårt lilla hjärta som börjar bli stor...

måndag 13 februari 2012

I backspegeln

För nästan exakt ett år sedan satt jag här framför datorn med en stoooor mage och väntade på att det lilla livet därinne skulle sluta trivas så bra och bestämma sig för att kika ut någon gång...

För 6 månader sedan, i somras, hade jag en liten Maja i knät som nästan kröp in i datorn när hon såg sig själv eller andra på skärmen...

Nu har jag en lite mer skeptisk "soon-to-be"-ettåring i mitt knä som hellre vill dra ut den där skrivbordslådan och dissekera det som finns däri under tiden som mamma försöker blogga eller skypa...


söndag 12 februari 2012

Sköna söndag

Söndagen började med en långfrukost vid brasan. Maja lyckades få mjukost över hela ansiktet och i håret... Mjukost är för övrigt en stor favorit just nu.


Snöstorm utanför fönstret.


Trodde hela dagen skulle snöa bort, ack så fel vi hade. Efter lunch klarnade det upp och vi tog en härlig promenad ner till sundet. Maja fick såklart åka pulka.


Det var en trolsk stämning nere vid vattnet. Dis över isen och vi skymtade bara Kalmars högsta byggnader och högbro-delen.


Vi njöt en stund i solen.




Tittar man noga så kan man ana bron.


En orörd äng.


Huset i vinterskrud.


Sovklockan ringde så Maja tog eftermiddagsluren i pulkan.


Roligast just nu...

YouTube Video

...Andreas gamla leksak.

onsdag 8 februari 2012

Empire state of mind

Oktober 2008. Jag och min syster är i New York för att fira att vi fyller 30 år. Vi åker upp i Empire State Building tidigt en morgon innan kön och väntetiden upp i hissarna blir lång. Det är nästan bara vi och några duvor där uppe och kikar på utsikten.

När jag kom hem och gick igenom bilderna så kände jag att en av bilderna var speciell. Jag kände mig lite som den där duvan just då. Jag hade precis lämnat något jobbigt bakom mig och undrade om och när jag skulle våga ta klivet ut. Få ny luft under mina vingar. Några veckor senare träffade jag Andreas för första gången. Tänk, om någon hade berättat för mig att jag skulle träffa min drömkille, flytta till Öland, skaffa barn och gifta mig inom ett par år så hade jag bara skrattat till svar.

lördag 4 februari 2012

Ny pulka

Det har snöat ordentligt under några dagar nu. I torsdags var det svårt att ta sig hem från jobbet i Borgholm i snöstormen. Tog en halvtimme bara att gräva fram bilden och sedan gick det i 50 km/h hela vägen hem till Färjestaden. Igår jobbade jag i Färjestaden så då slapp jag åka så långt, skönt. Vi har köpt en pulka till Maja och idag var det dags att inviga den. Vi klädde på oss ordentligt och gav oss ut i kylan.


När vi kom upp till vägen såg Maja ut så här, snöstormen drog in på bara ett par minuter...




Maja fick låna en pälsmössa och sedan vände vi och gick tillbaka. Det var dagens långa utflykt det.. :-)


Men hon gillade pulkan så snart blir det en tur igen. När vädret tillåter.

onsdag 1 februari 2012

Tidningsbudet




Maja fick hämta tidningen första dagen hemma med pappa. Och jag överlevde första dagen på jobbet, men jag måste erkänna att jag nästan fick en liten tår i ögat när jag fick ett mms med det lilla trollet i snön...