tisdag 29 november 2011

Äntligen...

...har vi Majas farmor hemma igen! Så här förväntansfull var lillan när vi väntade in henne på flygplatsen i fredags kväll...


När Maja fick se farmor så hoppade och studsade hon av glädje :-)


Väskan var full av presenter och lillan fick bland annat det här fina hårbandet och en handgjord kofta. Nu blev hon om möjligt ännu sötare ;-)


Idag ska farmor följa med till simhallen på babysim, det ser vi fram emot!

fredag 25 november 2011

Drickbart

När vi gifte oss fick vi bland annat ett presentkort på Cervera. Så häromdagen åkte vi till närmaste butik och kikade och hittade lite smått och gott. Bland annat en kapselhållare till vår Espressobryggare. Äntligen slapp vi alla kapselkartonger i skåpet.

Något annat jag har gått och spanat in länge är en tekanna från Höganäs. Nu slog vi äntligen till! Den är inte billig, men ack så grann! Och den kommer förhoppningsvis värma och servera te i många år framöver ;-)


Nu är det äntligen fredag igen och det händer som vanligt en hel del i helgen. Ikväll ska vi hämta svärmor (svärfar stannar några dagar till i Turkiet) på flyget, ska bli så kul att ses igen! Vi ska bara umgås och ta det lugnt i Andreas föräldrahem i Kalmar ikväll.

Imorgon är det äntligen dags att börja julpynta! Ska bli fint med ljus i (nästan) alla fönster. På kvällen ska jag ha tjejmiddag här hemma. Så Andreas och Maja får hänga lite i Eriksöre under tiden, men de gör de så gärna!

Trevlig helg!

tisdag 22 november 2011

Babysim

Jag och Maja har gått på babysim hela hösten, men det var först idag jag kunde fota lite när pappa Andreas tog ledigt och hoppade i bassängen. Det är inte helt lätt att fota någon i vatten eftersom det lätt blir suddigt, men några fina bilder blev det. Här är ett axplock där nästan bara Maja och Andreas är med på bild (de andra i bassängen kanske inte vill vara med i bloggen...).


Vår lilla blåöga.


Kul att bada med pappa för en gångs skull ;-)


Studerar noga vad nästa övning blir.


Maja är duktig på att hålla balansen och kan flyta runt själv i ringen.


Hon fick visa de andra hur man dyker från kanten...


...åka rutschkana...


...och låna en rolig leksak.


Hon älskar verkligen att "simma" och plaska, hoppas det håller i sig!

måndag 21 november 2011

December närmar sig...

...och vi har tjuvstartat redan nu. Blomman i hinken var död sedan länge så nu bytte jag ut den mot lite ris. Pumpan får vara med ett tag till. Pumpa-konstnären heter Andreas.


I lördags hos Louise så pysslade vi lite inför jul och jag dekorerade en boll av mossa. Placerade den utanför ytterdörren på verandan.


I helgen inför husvisningen satte Andreas upp ljusslingan i ett av våra få träd på tomten. Fint med lite ljus, det blir nämligen ganska mörkt runt huset under vinterhalvåret eftersom vi inte har några gatlyktor på vår lilla grusväg.

Husvisningen blev för övrigt lite av en succé! Jag var inte närvarande, men enligt Andreas så var det närmare 30 familjer här och tittade på huset. Roligt både för oss och Fiskarhedenvillan :-)


söndag 20 november 2011

En vagn kommer lastad...

Hon behagar inte att gå med den själv än, men hon tackar inte nej till en liten åktur...





Ännu en helg har sprungit förbi... Vi har hunnit städa, varit på första julmyset (tack Louise!), hälsat på mormor och morfar på Vesslestigen, klämt varsin pizza och tränat balansen (Maja). Tänk om helgerna bestod av tre dagar istället för två vad härligt det skulle vara. Men snart är det helg igen!

lördag 19 november 2011

Nostalgi

Jag och Maja är på besök hos mina föräldrar. När Maja är hos mormor och morfar så får hon sova i min gamla spjälsäng och sitta i min gamla matstol vid bordet.

Se här så mycket 70-tal med den bruna sängen och det rutiga spjälskyddet. Påslakanet är nytt, men även det med lite 70-talskänsla :-) Det kommer från DUNS.




fredag 18 november 2011

Fredagsmys


Andreas egenkomponerade "Krögersplatta" och till det ett par glas rött. Man kan ha det sämre ;-)

torsdag 17 november 2011

Nytt i köket

Fick tjata länge på Andreas men nu är den uppe! Vi har inte många gardiner i vårt hus eftersom fönstren är så fina i sig, men jag kände ändå att fönstret i köket skrek efter en ;-) Nu hittade jag äntligen en som är ganska diskret och som man kan ha upphissad så att fönstret ändå syns där bakom. En bra kompromiss helt enkelt!


tisdag 15 november 2011

En tisdag i november

Så här såg det ut häromdagen när jag skulle försöka fota Maja inför jul. Hon satt inte stilla i 2 sekunder utan ville hellre ut på upptäcktsfärd... När Andreas kom hem fick han hjälpa till och underhålla henne medan jag fotade, då gick det lite bättre!

Babysimmet idag var en hit som vanligt. Maja flöt runt ett tag i sin (stora) flytväst. Men det hon gillade allra mest var att sitta på kanten och på min signal hoppa i vattnet. Hon älskar verkligen att dyka under ytan och 1:a december står undervattensfotografering på schemat :-)

Själv har jag haft nackspärr idag. Usch och fy vad ont det har gjort. Fick droga mig med värktabletter för att kunna köra till Kalmar och simma med lillan. Hoppas det onda har försvunnit imorgon när jag vaknar... Måste städa inför visningen i helgen...

måndag 14 november 2011

Förberedelser

Idag har jag börjat förbereda inför jul. Inhandlat ett par julklappar. Fast årets första julklapp köpte jag faktiskt redan i förra veckan. Sedan har jag fixat lite annat också. Förhoppningsvis kommer det post med post om ett par veckor ;-)



Så här vackert var det nere vid hamnen idag. Vindstilla, sol och 7 grader varmt i mitten av november!



Har säkert 10 likadana kort på Maja i vagnen... Kan inte låta bli att fota när hon sitter där och myser och ler med hela ansiktet. Nu har hon lärt sig att klappa händerna också så det roade hon mig med under promenaden.



Solnedgång över åkern hemma vid huset...

Imorgon är det dags för babysim igen och den här gången ska vi testa klädsim med flytväst. Ska bli kul att se lillans reaktion i vattnet.



Så här såg det ut i somras. Hoppas hon håller sig vaken i västen imorgon...

söndag 13 november 2011

Fars dag

Den finaste pappan man kan tänka sig.


























Du är bäst och vi älskar dig så mycket.

lördag 12 november 2011

Date med maken

3-rätters på Stekhuset. Gott vin. Bästa sällskapet. Vårplaner. Mätt och nöjd :-)



fredag 11 november 2011

Just nu...

11.11.11 11:11


...bakar vi en kaka för i eftermiddag får vi fint besök av tre härliga tjejer!

Härligt med fredag! Det konstiga är dock att den RIKTIGA fredagskänslan har svårt att infinna sig i kroppen eftersom man är (föräldra)ledig varje dag..;-)

torsdag 10 november 2011

En vacker bukett

Har ni sett vilken fin liten bukett?! Hur mycket kostar den tror ni?




Skojar bara. Här är den vackra buketten med vita liljor som jag fick av min fina man idag :-) Nu doftar det ljuvligt i köket.

onsdag 9 november 2011

And the winner is...

...Villa Allegra!

Skickade in ett bidrag till Fiskarhedenvillans fototävling på temat höst och tog hem 1:a priset! Kommer inte ihåg när jag vann något senast, haha! Tog bilden en disig morgon när solen precis bröt igenom träden och den tjocka dimman. Tyckte bilden blev lite grå, att dimman inte kom till sin fulla rätt på bilden. Men maken tyckte bilden var fin och att jag skulle ta med bilden så det gjorde jag, vilket var tur :-) Tog hem vinsten med motiveringen " En Vråken en disig morgon. Vägen utan slut gör att man sugs in i bilden. Vi gillar!"

Priset - ett presentkort på 5 000 kronor hos Ving. Så nu blir det förhoppningsvis en resa under våren eller sommaren. Troligtvis reser vi till någon storstad under en weekend, bara Andreas och jag. Det ser vi fram emot!

tisdag 8 november 2011

Hallen uppe

Vi valde att förändra en hel del från original-planlösningen för Vråkens övre plan. Andreas ville gärna ha ett stort master-bedroom o ett stort badrum utan snedtak. Och jag tackade inte nej till en walk-in-closet. Det slutade med att vi minskade ner allrummet uppe till en stor hall där vi placerade badrummet i ena hörnet. Där badrummet och en klädkammare egentligen är placerat har vi istället vår walk-in-closet.

På så vis fick vi ett kontor/bibliotek/lekrum (vad det nu kan bli av det) uppe i hallen. Just nu rymmer det inte mer än ett skrivbord och en bokhylla. Frågan är bara vad man kan hitta på mer med rummet? Inte lätt att inreda med så många dörrar... Men älskar att det är full takhöjd tillsammans med de stora fönsterna, det gör att det känns större och luftigare. Möbleringen får ta sin lilla tid :-)


Här hittar ni vår planlösning.

måndag 7 november 2011

Maja hjälper till med tvätten...







...o blir helt förtrollad av tvättmaskinen.

Lite mer bilder från lillans rum...

Rullgardinen kommer från Mairo.


Spisen o lära-gå-vagnen från Brio har vi köpt billigt på ÖoB. Mätstickan är en present från Andreas snälla kollegor o kommer från JaBaDaBaDo.