torsdag 27 januari 2011

Goda grannar...

Dessa fina tulpaner fick vi av våra snälla grannar Jim och Sara igår. De var på besök tillsammans med sin lille Elton. Vi bjöd på kyckling med hemmagjord potatissallad och efter det Bananasplit såklart! En mycket trevlig kväll med många frågor från oss angående förlossning och barn. De fick nämligen lille Elton i somras så förhoppningsvis kommer han få en lekkamrat i vår dotter eller son som nästan kommer vara jämngammal.
Vi har verkligen haft tur med alla våra grannar längs med vår lilla grusväg. Vi är ju inte så många hus så det är skönt att alla värnar om varandra, hjälps åt och har koll åt varandra om någon skum typ skulle dyka upp i närheten... Vi är 4 hus som är helårsboende och 3 sommarboende (2 till på gång) och åldern på oss som bor här varierar från 85 till runt 30. En härlig blandning med andra ord!
Fick nästan lite vårkänslor av solen ute och tulpanerna på bordet, men skenet bedrar och det är hela 10 minusgrader ute, brrr... Nu vill vi ha vår!
PS. Tack igen Sandra o Jakob för den vackra Ittala-vasen, så fin med tulpaner i :-) DS.

måndag 24 januari 2011

Snart är det dags...

...för jag börjar känna mig sprickfärdig o färdigjäst :-) Beräknat förlossningsdatum 12 februari kommer allt närmare o idag påbörjade jag min föräldraledighet från banken. Så nu blir det fokus på att boa in sig, vila upp sig o ladda med kolhydrater inför den spännande förlossningen!

Kändes som julafton när vagnen anlände i ett stort paket från Tyskland strax efter nyår. Så nu har kotten ett vrålåk här hemma som står o väntar på att bli använd.


Vi har monterat ihop en spjälsäng...


o även skötbordet har hittat sin plats i det stora badrummet. Så här rent kommer det nog inte vara om några veckor ;-)


Nu när jag inte längre är på jobbet o kan använda min jobbkalender så gick jag in o beställde en här.
Ett tips om man vill sy ihop en egen! Har nämligen hört att trots att man är mamma"ledig" så är dagarna ganska fulla med olika aktiviteter...

tisdag 11 januari 2011

Jul och nyår i bilder

Det blev en minst sagt ovanlig jul i år. Vi blev insnöade och körde fast 2 gånger med bil i fåken, men vi fick vi som tur var hjälp av snälla ölänningar med traktor som kunde dra loss oss trots att vi var dumma som gav oss ut i ovädret :-)

Tomten lyckades hitta till Eriksöre trots snöovädret.


På juldagen lyckades alla ta sig ner till Villa Allegra på 3-rätters. Huset serverade avocadoröra till förrätt, hjort till huvudrätt och glass till efterrätt.


Hela gänget (med undantag för Ante bakom kameran) samlat utanför stugan på annandagen. Då visade sig äntligen solen.


Nyårsafton spenderades hos Jens och Karro i Kalmar där vi blev bjudna på otroligt god mat och mycket trevligt umgänge. Tyvärr har man inte samma ork när man är gravid i åttonde månaden så vi blev inte så långvariga in på småtimmarna... Jag får ta igen det nästa år ;-)
God fortsättning på 2011. Vi har ett spännande år att se fram emot. Jag jobbar bara 8 dagar till sen får vi hoppas att den lilla eller lille vill visa sig i februari. Vi ser även fram emot sommaren och vad den har att erbjuda :-) Mer om detta i bloggen framöver!