torsdag 29 juli 2010

Snart semester!

Två jobbdagar kvar... Sen SEMESTER! Har nog aldrig känt mig så sugen. Trist att det fina vädret verkar dragit förbi dock, men det ska bli sååå skönt att vara ledig. Eller ledig och ledig... Det blir man nog aldrig nu när man har tomt och snart ett färdigställt hus ;-)

Första veckan ska vi iväg och segla med Andreas härliga familj. Tanken är att vi ska segla norrut mot Hasselö utanför Västervik. Vi får väl se vad vädret tillåter. Vecka 32 och 33 blir det mycket jobb på tomten. Det som står på tur är att vi ska bli klara med carporten, efter det ska vi förhoppningsvis lägga marksten och så en gräsmatta så vi har något som liknar gräs på tomten nästa sommar. Vecka 34 drar vi vidare på turné till Gotland i några dagar där vi ska fira min mor som fyller 60 år (eller var det 40?) :-)

Ska bli UNDERBART!

onsdag 21 juli 2010

Mycket har hänt...

...sen sist! Idag har Andreas tillsammans med våra snälla pappor jobbat på carporten igen och tog även en liten tur i huset, som nu börjar likna ett hus. Här är en bild på ett av de små sovrummen. Garderoben är till och med på plats.

Köket. Ser ni alla vitvarorna i vardagsrummet som väntar på att börja användas? Äntligen diskmaskin :-)


Den murade väggen. Framför denna ska kaminen stå.


Lilla toaletten nere är färdigkaklad, golvet är dock inte klinkelklätt än. Väven i tvättstugan är uppe och även mattan är lagd.



Grabbarna var jätteduktiga idag och har spikat och spikat. Titta så mycket panel de fått upp!


Dörren är på plats så vi kan låsa förrådet.
Vi åker tillbaka till ön nu till helgen då vi ska spika lite till om vädret tillåter. På söndag blir det även konsertdax. Winnerbäck håller hov på Borgholms IP, det ser vi fram emot!
Nu till lite bröllopsbilder!

Bröllopet tjuvstartade redan under fredagen med grillfest i Kalmarsundsparken med lekar och mingel.

Det kan vara svårt att träffa rätt ibland ;-)


Under lördagsförmiddagen var det dags för bruden att fixa frillan :-)


Slottet laddar inför bröllopsfest.


Äntligen var stunden inne...


Det fälldes många tårar under den vackra vigseln...


Nygifta!

Där satt den!


Min blivande man och hans syster bruden.
Bröllopsfesten i gästabudssalen bjöd på god mat, många skratt och bra tal. Vi fick bland annat celebert besök av kungen och....


...Darth Vader :-)


Valsen...

Natten avslutades med bröllopstårta med smak av choklad och passionsfrukt, mumma!

Innan helgen var slut hann vi även med brunch för alla i Eriksöre under söndagen samt fotbollskväll för de närmaste. En mycket trevlig helg, tack Lina och Jon för att vi fick uppleva det tillsammans med er :-) Vi lovar att bjuda tillbaka senare...;-)

torsdag 8 juli 2010

Bröllop


I helgen gifter sig Andreas syster Lina med sin dalmas Jon. Det blir bröllopsfest i dagarna tre. Festligheterna börjar redan imorgon eftermiddag i Kalmar då det är grillning och lek i Kalmarsundsparken för alla tidiga gäster. Tyvärr jobbar jag, men smiter från jobbet vid kl 14 så jag hinner dyka upp lagom till grillarna tänds :-) Bröllopet går av stapeln under lördagen i kyrkan på Kalmar Slott och efter vigseln vankas det middag och fest hela kvällen i en sal på slottet. På söndagen är det dags för brunch i Eriksöre på Öland och senare middag för de närmaste. Det blir en helg att minnas, jag tar med kameran var så säker!

På husfronten fick Andreas ett samtal från DHL igår att vi har mängder med vitvaror på lagret här i Ohamn som väntar på att levereras på Öland. Och det verkar som en del av köket redan är monterat, det ska inspekteras i helgen.




Fina Lina - den blivande bruden (bilden är tagen under möhippan)