måndag 26 april 2010

Nu är huset rest!

Framsidan


Välkomna hem till oss :-)


Insidan (fotat från toaletten in mot köket)


Andreas klättrade uppför stegen till övervåningen


Utsikt västerut


Utsikt söderut


Utsikt norrut


Jag vågade mig också upp :-)


Utsikt österut


Baksidan

torsdag 22 april 2010

Ett grått hus med vita knutar...



Förresten... Vi har hört från säkra källor att det byggs på tomten. Hur mycket som har hänt under veckan ska Andreas bevittna imorgonkväll. Återkommer med bilder...

Köksritning från Fiskarhedenvillan/Ballingslöv

Så här kommer vårt fina kök se ut.

lördag 17 april 2010

Inget nytt har hänt i Runsbäck tyvärr...

... men förhoppningsvis kommer byggarna och reser väggar och tak nästa vecka. För nu vill vi gärna se lite förändringar. Inte bara två gjutna plattor med spår av katt-tassar :-) Det blåste nästan full storm nere vid tomten idag, hoppas alla presseningar ligger kvar som skydd mot ev regn och rusk. Idag har vi visat upp tomten för vänner och bekanta, alltid lika kul och roligare kommer det bli när vi har mer att visa upp. Grannarna börjar nog snart ta betalt för alla besökare som vi tar med oss ner på den enskilda vägen ;-)

För några dagar sedan ringde köksritarna från Ballingslöv till oss. I mitten av nästa vecka kommer vi få ett förslag hur köket kan se ut. Vi har bestämt oss för vita luckor i serien studio, liknande detta (men vi valt andra handtag till luckorna) http://www.ballingslov.se/web/kok.aspx#/?cat=00000000-0000-0000-0000-000000000000&page=0feb0f6e-e544-4b9f-8522-005e67d84bf9 . Sedan har vi även valt lådor istället för skåp nertill och en bredare bänkskiva till "bardisken". Jag ska lägga ut bilder på planlösningen så fort jag kan.

Helgen spenderas som vanligt på Öland. Idag har vi gjort iordning min bil för försäljning så imorgon åker pärlan ut på Blocket...

Trevlig helg önskar vi från Eriksöre!

onsdag 14 april 2010

torsdag 8 april 2010

Första husleveransen har kommit!

Tisdagen den 30/3 2010 kom vårt efterlängtade hus. Första leveransen bestod av ett enormt plockepinn. En underbar vårdag, tidigt på morgonen i solskenet kom vår lastbil som kört ifrån Borlänge till lilla Runsbäck.


Vår skicklige chaufför rattade säkert ner den lilla kärran trots en smal, lerig grusväg. Ett tag trodde jag att han skulle välta ner på åkern, men som tur var höll han sig på vägen...


Det var en konstig känsla att det stod våra efternamn på alla paket. Kändes STORT.


Jag vid grunden, här syns golvärmen.


Tomten fylldes till bristningsgränsen av allt som förhoppningsvis blir ett hus i slutändan.


Stolta soon-to-be-husägare :-)


Vi gick ner ett par hundra meter från tomten till stranden. Den här underbara utsikten kommer vi lätt kunna leva med ;-) Kalmar på andra sidan sundet och till höger syns Ölandsbron.

Det var en dag som vi sent kommer att glömma. Nu är grunden gjuten och om vi har tur börjar byggarna snickra ihop väggar och tak i veckan. Det känns lite tråkigt att inte kunna följa bygget på nära håll, nu bor vi cirka 10 mil bort, men vi förlitar oss på våra byggare och sedan får vi uppdatera oss om hur bygget utvecklats när vi åker till Öland under helgerna. Känns väldigt skönt att leveransen gick bra och nu ser vi fram emot att se konkreta förändringar på tomten framöver!